June 30, 2011

Shōsan Ashraf : Album Baru Wali Band 2011 - Aku Bukan Bang Toyib


Akhirnya, salah satu band yang terkenal dengan lagu Cari Jodoh telah menghasilkan album baru pada tahun ini. Dan dalam pengisian genre baru dimasukkan ke dalam album yang baru dihasilkan ini.
Lagu-lagu yang terdapat di dalam album ini adalah : -

  1. Doaku Untukmu Sayang
  2. Langit Bumi
  3. Yang Penting Halal
  4. Sayang Lahir Batin
  5. Salam Rindu
  6. Aku Tidak Malu
  7. Masih Adakah
  8. Setia, Jujur dan taqa (SEJUTA)
  9. Nenekku Pahlawanku
  10. Aku bukanm Bang Toyib
Klik pautan ini untuk ke saluran download album penuh  :  http://www.4shared.com/file/4_nzsqQ6/2011_Aku_Bukan_Bang_Toyib_-_Wa.html

June 27, 2011

Shōsan Ashraf : Muzik Indonesia pilihanku

Antara kumpulan muzik Indonesia yang aku minat...

  1. Wali  
  2. Sulis
  3. Kangen
  4. Unggu
  5. Radja

June 26, 2011

Shōsan Ashraf : Baik Baik Sayang - Filem Wali Band

Antara filem yang membuatku terharu dan menangis. "best bangat, deh". Nak menonton filem ini, download di pautan yang aku berikan ini yea. http://www.teamaryzs.com/2011/06/baik-baik-sayang-2011-dvdrip-mkv.html . Berkisah tentang cinta dan kesetiakawanan anak-anak pesantren La Tansa, yaitu Apoy, Faank, Tomi dan Ovie. Empat pemuda yang memiliki minat sama terhadap musik itu sepakat membentuk sebuah group musik yang belakangan diklaim sebagai band WALI.

Shōsan.Ashraf : Salah Satu Cerita Anime Kesukaanku

Cerita Anime kesukaan aku, Yakitake Japan.
Yakitate! Ja-pan (焼き たて! ジャ ぱん?, Yang bererti "yang baru sahaja Panggang! Ja-pan", yang "pan" juga bermaksud "roti" dalam bahasa Jepun) adalah sebuah manga, dikarang oleh Takashi Hashiguchi, bersiri di Ahad ini Shogakukan Shonen , yang telah disesuaikan ke dalam satu siri televisyen anime oleh Sunrise. Manga Yakitate! Ja-pan telah menjangkau 25 jilid tankōbon, seperti Januari, 2007, manakala serialization mingguan manga telah berakhir pada 10 januari 2007. Siri anime, disiarkan di TV Tokyo dan lain-lain stesen tempatan dari Oktober 2004 hingga Mac 2006, menjangkau sebanyak 69 episod. Siri ini dimenangi tahun 2003 Shogakukan Manga Award untuk manga Shonen yang terbaik. Siri manga kemudiannya dilesenkan oleh yakni Media untuk pengedaran di Amerika Utara.

Apa yang boleh aku ceritakan ialah  aktor utamanya. Azuma mempunyai "Tangan Suria": sangat hangat tangan yang membolehkan yis untuk menapai lebih cepat dan lebih baik apabila dia membuat roti itu. Kekal optimis dan ceria, dia tidak pernah kecewa dengan cabaran yang dihadapi dalam setiap pertandingan.

Shōsan.Ashraf : Hujung Minggu, Sabtu

Hujung minggu ini, aku merasakan lama sekali... Entah mengapa, mungkin kerana tidak melakukan banyak aktiviti luar. Dan yang aku lakukan hari ini adalah tengok tv, online, tengok anime kesukaan aku dan mendownload cerita-cerita baru yg ada di internet. Dan cerita yang aku selesai download sehingga petang tadi adalah filem Karak, arahan KRU Production. Nak tengok selepas selesai download, tapi keluarga kakak ada disini.

Dari sumber sahabat aku, mereka menyatakan filem ini memang best kalau tengok di pagawam. Berbeza dengan filem seram yang lain-lain. Kerana sound background dan suara pelakon itu sendiri, sama sekali sama. Tidak seperti filem yang lain kerana kebanyakkan suara pelakon rendah dan bunyi latarbelakang lebih kuat dari suara mereka. Disebabkan itu suara para pelakon tidak jelas didengar. Malahan, banyak elemen-elemen grafik yang lebih cantik apabila scene pertama yang mengisahkan hantu itu memakan daging manusia. Dasyat..

Apa-apa pun nanti aku tengok jugak...

June 25, 2011

Shōsan.Ashraf : My Sister Daughter [ Wan Nusoybah]

June 20, 2011

Shōsan.Ashraf : My Family Pitcure

June 12, 2011

Shōsan.Ashraf : Samsung 500GB external HD percuma


Terbaik......

June 05, 2011

Shōsan.Ashraf : Remaja Kini












Sekarang ini media massa banyak menengahkan mengenai gejala sosial yang melampau. Lebih-lebih lagi dengan  remaja kini, dan yang tidak sedap kita mendengar ialah budak sekolah. Masing-masing diperlakukan dengan sengaja dan disengajakan oleh rakan-rakan sekolah mereka sendiri. Dan mengakibatkan keruntuhan moral dan pendidikan pelajar sekolah tersebut. Perlakuan ini seharusnya kita bendung dengan segera..bukannya mee segera yea..hehe!. Gurau ckit... Dan dengan itu hendaklah kita sebagai rakan, abang, ibu bapa, guru-guru dan sewaktu dengannya agar lebih mengawasi perilaku dan tingkah laku mereka ini... Semoga posting kali ini akan lebih memberikan impak yang maksima untuk kita semua..

June 04, 2011

Shōsan.Ashraf : Iphone 4

Best Bro.... Akhirnya aku memiliki salah sebuah telefon bimbit berjenama Apple
dan model iPhone 4G. Cuma sayangnya kawasan di Malaysia ini masih lagi menggunakan rangkaian 3G dan rangkaian 4G pula belum lagi dipertengahkan. Tapi yang seronoknya aku memiliki telefon bimbit yang dibeli dengan duit gaji aku sendiri dan yang pertama bernilai RM2800.00.

Shōsan.Ashraf : Khalifah - Ni Hao Ma

Setelah 2 minggu aku membeli CD lagu dari album Khalifah ke-2, Ni Hao Ma. Lagu-lagu ini semuanya memang best bagi diriku. terutama sekali lagu Lagu Untuk Adinda. Ini dia senarai lagu-lagu dari album tersebut:



  • Ni Hao Ma
  • Cikgu Ayu
  • Satu Hikayat Cinta
  • Si Jantung Hati
  • Yang Cantik
  • Mungkinkah Jadi Nyata
  • Cek Mek Molek
  • Sayangilah Aku
  • Wali Cinta
  • Ampun
  • Lagu Untuk Adinda




Mahukan lagu-lagu tersebut, beli yang Original. Tak pun, boleh tengok kat laman web Youtube.

June 03, 2011

Shōsan.Ashraf : Perjalanan Alam Siber

Segalanya bermula di sini. Aku diajak sahabat untuk membuat blog seperti dia, namun aku masih lagi belum pandai mengendalikan blog ini. Dan dia dengan bersedia menerima untuk mengajar aku bagaimana untuk menggunakan elemen-elemen yang ada. Dengan skill sahabat itu, aku pun memulakannya dengan berani dan tanpa melengahkan masa, terus melakukan posting yang pertama.

Sahabatku berkata, "Boleh dah tu, kan. Nanti balik rumah sambung lagi, dan cubalah buat troubleshoot dan try and error. Tak salah untuk belajar dan mencuba benda baru ini. Walhal engkau kan juruteknik komputer, takkan tak tahu kot". Aku tersenyum hingga ke pipi. "Baiklah sahabat, akan aku praktikan post seterusnya di rumah. Kalau ada apa-apa aku telefon engkau yea", kata aku. "Boleh, no problemo", katanya.

Dan inilah blog yang akan aku praktikkan untuk menghasilkan karya aku di sini. Setakat di sini dahulu.

June 02, 2011

Shōsan.Ashraf : Pengenalan

Salam sejahtera kepada semua warga blogger.. Selamat datang ke blogger aNa AsHrAf. Saya sebagai pencipta dan peneraju akan menggunakan unsur-unsur elemen yang terbaik bagi memberikan semua seronok melayari blogger saya ini. Nama saya ialah Mohammad Ashraf Bin Abu Bakar dan dikenali di alam siber ini sebagai Shosan Ashraf. Berusia....calculate sendirilah December 1986. Saya berasal dari Segamat, Johor, Malaysia. Saya bekerja sebagai Juruteknik Komputer di salah sebuah institusi kerajaan di Malaysia iaitu UiTM (Universiti Teknologi MARA). Dan sudah bekerja selama 3 tahun. Berkelulusan Diploma Sains teknologi Maklumat di Hokkaido Institute of Technology, Japan. Dan Sijil teknologi Maklumat di Kolej Komuniti Segamat2, Malaysia. Sekian sahaja untuk permulaan di alam siber : blogger daripada saya. Diharap semua menyukainya.